Under The Dome

“Under The Dome” er en bog skrevet af Stephen King. Jeg ved ikke hvad den hedder på dansk, men jeg gætter på “Under Kuplen”. Bogen er også lavet til en tv-serie der er blevet sendt på TV2 Zulu og er (i øjeblikket) tilgængelig på TV2 Play. Der er 2 sæsoner med ialt 26 afsnit.

Ganske kort handler historien om en mindre by der bliver spærret inde i en usynlig og uigennemtrængelig kuppel og er fuldstændigt afskåret fra omverdenen. Så følger der ellers intriger og mord og uhygge i den ellers så fredelige by. Byens “second selectman”, vel en slags byrådsmedlem, udråber sig selv til konge af byen og slår hårdt ned på alle der måtte være imod ham. Så afslører jeg ikke mere 🙂

Bogen er rigtig god og det er tv-serien sådan set også. De har bare ikke meget med hinanden at gøre. Overordnet set er historien den samme i bogen og tv-serien, en by bliver afskåret fra omverdenen osv osv. Personerne fra bogen er også i tv-serien, i hvert fald flere af dem. Der er også personer i tv-serien der ikke eksisterer i bogen. Men historiens forløb i tv-serien afviger meget fra bogens forløb. Personerne opfører sig anderledes og der er helt andre begivenheder i tv-serien end i bogen. Selv slutningerne er forskellige!

I mange af Stephen King’s bøger foregår meget af handlingen inde i personernes hoveder og det er selvfølgelig svært at udtrykke visuelt i en tv-serie. Jeg gætter på, at det er derfor historierne er så forskellige. Men bogen er bestemt læseværdig og tv-serien er god underholdning.

Hold øje med Stephen King i tv-serien, han optræder i et par afsnit i sæson 2 som henholdsvis gæst i byens cafe og som patient på en lukket afdeling.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s